1

 

Έχετε σκεφτεί να ανανεώσετε το σπίτι σας; Ακούγεται συναρπαστικό αλλά ο όγκος της δουλειάς που απαιτείται μπορεί να σας πέσει βαρύς. Αν ακολουθήσετε τα σωστά βήματα, όλα γίνονται πιο εύκολα.

donts

 

Τα πιο συχνά λάθη στη διακόσμηση είναι τόσο συχνά που πολλοί μπορεί και να μην τα θεωρούν πια λάθη. Ωστόσο, όποιος θέλει ο χώρος του να είναι πιο “ψαγμένος”, τότε οι παρακάτω συμβουλές θα του φανούν πολύ χρήσιμες. Αν το σπίτι σας δεν είναι «décor correct» μη βιαστείτε να φέρετε τα πάνω κάτω! Κρατήστε τις πληροφορίες για να κάνετε μικρές αλλαγές και καλύτερες επιλογές διακόσμησης στο μέλλον.

walk1

 

Θα γκρινιάξω άλλη μια φορά για τη λογική των εργολάβων, η οποία συχνά καταδικάζει τη διαρρύθμιση των σπιτιών σε δυσλειτουργικά σχέδια. Το αποτέλεσμα αυτής της νοοτροπίας είναι να συναντάμε πανομοιότυπα διαμερίσματα με σοβαρές ελλείψεις, κυρίως σε βοηθητικούς και αποθηκευτικούς χώρους.

laundry4

 

Ναι μεν βοηθητικό δωμάτιο αλλά άκρως απαραίτητο, το laundry room έρχεται να διεκδικήσει τη θέση που του αξίζει. Οι γιαγιάδες μας το έλεγαν πλυσταριό και το θεωρούσαν δεδομένο. Αργότερα η αξία του υποτιμήθηκε και λανθασμένα κάποιοι θεώρησαν ότι, στριμώχνοντας ένα πλυντήριο ρούχων στο μπάνιο ή στην κουζίνα, έχουν καλύψει μια βασική, λειτουργική ανάγκη κάθε σπιτιού.

p 5

 

Είναι καθοριστικός παράγοντας για την αισθητική του σπιτιού, γι αυτό θα πρέπει να τα διαλέξετε με προσοχή. Παράλληλα, όμως, παρέχουν την τελική εξωτερική προστασία, καθώς η εξέλιξη της τεχνολογίας τα έχει ενισχύσει και σε αυτόν το τομέα. Επιλέξτε τις αποχρώσεις με βάση το γούστο σας και τον τύπο βαφής που θα χρησιμοποιήσετε ανάλογα με τις πρακτικές ανάγκες κάθε χώρου. Προτιμήστε μια καλή ποιότητα χρωμάτων και ένα δοκιμασμένο συνεργείο για αποτέλεσμα ικανοποιητικό και με διάρκεια.