laundry4

 

Ναι μεν βοηθητικό δωμάτιο αλλά άκρως απαραίτητο, το laundry room έρχεται να διεκδικήσει τη θέση που του αξίζει. Οι γιαγιάδες μας το έλεγαν πλυσταριό και το θεωρούσαν δεδομένο. Αργότερα η αξία του υποτιμήθηκε και λανθασμένα κάποιοι θεώρησαν ότι, στριμώχνοντας ένα πλυντήριο ρούχων στο μπάνιο ή στην κουζίνα, έχουν καλύψει μια βασική, λειτουργική ανάγκη κάθε σπιτιού.

 

Αυτό όμως πρακτικά δεν επαρκεί και έτσι υπηρεσίες του laundry room σκορπίζονται σε όλο το σπίτι. Τα άπλυτα, εντάξει, συγκεντρώνονται τις περισσότερες φορές στο μπάνιο. Τα πλυμένα όμως; το χειμώνα βρεγμένα ρούχα στεγνώνουν πάνω στα σώματα του καλοριφέρ και τις υπόλοιπες εποχές, όταν βρέχει, οι απλώστρες μετακομίζουν από το μπαλκόνι στο σαλόνι συνήθως. Όλο και περισσότερα νοικοκυριά αναγνωρίζουν την ανάγκη ενός στεγνωτηρίου και ψάχνουν που να το στριμώξουν κι αυτό. Κι αφού στεγνώσουν τα ρούχα πρέπει να σιδερωθούν, διπλωθούν και μοιραστούν. Πού έχει προβλεφθεί χώρος γι’ αυτό, στα περισσότερα διαμερίσματα; Πουθενά. Εδώ συνήθως έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε καθιστικό και υπνοδωμάτιο.

 

Μέσα σε όλα τα άλλα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν χτίζετε ή ανακαινίζετε ένα σπίτι είναι και ένας χώρος αφιερωμένοςστη φροντίδα των ρούχων. Όσο εντυπωσιακό κι αν είναι το καθιστικό σας, χάνει την αίγλη του όταν είναι καλυμμένο με ασιδέρωτα ρούχα που περιμένουν στοιβαγμένα στη γωνία του καναπέ, να βρείτε χρόνο να ασχοληθείτε μαζί τους.
Αν δεν μπορείτε να εξασφαλίσετε μέσα στο σπίτι το χώρο τόσο όσο καλύπτει κι ένα WC (τόσο περίπου χρειάζεται), για να δημιουργήσετε ένα laundry room, δείτε μήπως μπορείτε να διαμορφώσετε ένα δώμα στην ταράτσα.


Χρειάζεστε σίγουρα παροχή νερού και δυνατότητα αποχέτευσης. Επίσης καλό είναι να υπάρχει ένας μικρός νιπτήρας, για πλύσιμο στο χέρι. Ντουλάπια και ράφια για τη φύλαξη απορρυπαντικών, της σιδερώστρας και του σίδερου, καθώς επίσης απλώστρες και κάδοι, καλάθια ή σάκοι για τα άπλυτα, και αντίστοιχα για τα πλυμένα ρούχα είναι τα βασικά που πρέπει να έχετε.

 

Και μη νομίζετε ότι ο χώρος είναι πολύ χρηστικός για να διακοσμηθεί. Όπως και στην περίπτωση του μπάνιου και της κουζίνας, επειδή ό,τι συμβαίνει εκεί είναι προσωπικό και μακριά από το βλέμμα ενός επισκέπτη, πιστεύετε ότι δεν αξίζει να ασχοληθείτε με την αισθητική του. Κι όμως ένας χώρος στον οποίο περνάει κάποιος μεγάλο μέρος του χρόνου του, οφείλει να είναι αισθητικά αντάξιος του στυλ και της προσωπικότητάς του. Πλεκτά καλάθια, vintage στοιχεία, όμορφα ράφια ακόμα και φυτά εσωτερικού χώρου μπορούν να στολίσουν και να ομορφύνουν το πλυσταριό σας και να κάνουν ευχάριστη μια καθημερινή λειτουργία του σπιτιού, η οποία για τους περισσότερους είναι αγγαρεία.


Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε περισσότερα άρθρα όπως αυτό απευθείας στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.


I agree with the Όροι και Προϋποθέσεις

laundry1.jpglaundry2.jpglaundry3.jpglaundry4.jpglaundry5.jpglaundry6.jpg