1

 

Έχετε σκεφτεί να ανανεώσετε το σπίτι σας; Ακούγεται συναρπαστικό αλλά ο όγκος της δουλειάς που απαιτείται μπορεί να σας πέσει βαρύς. Αν ακολουθήσετε τα σωστά βήματα, όλα γίνονται πιο εύκολα.

 

Ξεκινήστε βάσει σχεδίου

Το σχέδιο είναι το πρώτο που πρέπει να γίνει και μη μπείτε στον πειρασμό να το παραβλέψετε. Στο σχέδιο πρέπει να περιλαμβάνεται ο καθορισμός του στυλ, η επιλογή της παλέτας των χρωμάτων και οι ακριβείς μετρήσεις του χώρου. Μαζί με το σχέδιο καλό είναι να οργανώσετε κι ένα χρονοδιάγραμμα εργασιών. Δεν ακούγεται πολύ ευχάριστο όλο αυτό, αλλά θα σας εξοικονομήσει χρόνο και θα σας γλυτώσει από δαπανηρά λάθη.

 

Βάλτε λίγο από την προσωπικότητά σας

Ψάχνοντας για το στυλ σας, πιθανότατα θα αναζητήσετε ιδέες στο internet για να ξεκινήσετε. Και ενώ κοιτάζετε φωτογραφίες, δεν αισθάνεστε έτοιμοι να επιλέξετε μόνο ένα. Μην ανησυχείτε, αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό! Στην πραγματικότητα, τα στυλ είναι εκεί για να σας δώσουν γενική καθοδήγηση, αλλά στο τέλος της ημέρας, το σπίτι σας θα πρέπει να αντικατοπτρίζει ποιος είστε και να σας κάνει ευτυχισμένους. Μη διστάσετε να αναμίξετε και να ταιριάξετε στοιχεία από διαφορετικά στυλ! Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι να βρείτε την τέλεια εφαρμογή για εσάς, αλλά μην φοβάστε να δοκιμάσετε νέα πράγματα!

 

Να είστε προσεκτικοί με τις τάσεις

Στις πλατφόρμες του Pinterest και του Instagram θα δείτε όλες τις νέες τάσεις που έρχονται. Είναι γεγονός ότι τα trends φαίνονται ελκυστικά εκείνη την στιγμή, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα έχουν διάρκεια. Σκεφτείτε για πόσο καιρό θέλετε κάτι τέτοιο στο σπίτι σας. Το χειρότερο είναι να επενδύσετε σε ακριβά μοντέρνα κομμάτια και στη συνέχεια να τα βαρεθείτε μετά από λίγους μήνες!

 

Κάθε χώρος αξίζει την προσοχή σας

Σαφώς ο προϋπολογισμός είναι πάντα περιορισμένος και δίνετε προτεραιότητα στα πιο σημαντικά δωμάτια. Δώστε όμως λίγη προσοχή και στους βοηθητικούς χώρου και μην τους αφήνετε απεριποίητους. Αυτό θα δώσει μια συνεκτική αίσθηση στο σπίτι σας.

 

Οι αναλογίες είναι το κλειδί

Όταν βλέπετε ένα χώρο και κάτι δεν σας πάει καλά, πιθανώς ορισμένες αναλογίες είναι λάθος. Κλασικό παράδειγμα η επιλογή μικρών επίπλων για μικρούς χώρους. Σαν ιδέα ακούγεται σωστή αλλά γεμίζοντας ένα μικρό δωμάτιο με πολλά μικρά κομμάτια το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θα θέλατε. Από την άλλη πλευρά, ούτε τα πολύ μεγάλα έπιπλα είναι λύση. Για να μην σας πιάνει πονοκέφαλος έχω ένα κόλπο για σας. Κάθε φορά που δεν είστε σίγουροι για το εμβαδόν που καταλαμβάνει ένα έπιπλο, πάρτε μια χαρτοταινία και σχεδιάστε το περίγραμμά του στο δάπεδο. Αυτό θα σας δώσει εικόνα για το πόσο χώρο θα καταλαμβάνει και πόσο θα αφήνει ελεύθερο.

 

Ανακατέψτε παλιό και νέο

Αυτό είναι ένα άλλο σημαντικό σημείο που πολλοί τείνουν να ξεχνούν: ανακαίνιση δεν σημαίνει ότι πετάμε όλα τα παλιά και αγοράζουμε τα πάντα από την αρχή. Στην πραγματικότητα, η ανάμειξη νέων κομματιών με πράγματα που έχετε ήδη θα δώσει στο σπίτι σας την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που ζητάτε και θα σας εξοικονομήσει χρήματα.

 

Χρώμα

Με το χρώμα μπορείτε να κάνετε ένα χώρο να φανεί μεγαλύτερο, μπορείτε να προβάλετε ένα αρχιτεκτονικό στοιχείο, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σημείο ενδιαφέροντος και όχι μόνο. Τα χρώματα μπορούν να αλλάξουν τη διάθεση ενός δωματίου και να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα. Για παράδειγμα, το μπλε έχει ένα χαλαρωτικό αποτέλεσμα, ενώ το πορτοκαλί και το κόκκινο διεγείρουν τις αισθήσεις.

 

Φτιάξτο μόνο σου

Οι DIY κατασκευές είναι ένα διασκεδαστικό hobby που μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα. Αν «πιάνουν τα χέρια σας» το Pinterest είναι γεμάτος ιδέες .

 

Αξιοποιήστε και το τελευταίο τετραγωνικό εκατοστό

Κατά την επίπλωση ενός σπιτιού με έτοιμα κομμάτια, είναι φυσιολογικό να μένουν κενά στο χώρο. Συνήθως πρόκειται για λίγα εκατοστά μεταξύ των ντουλαπιών της κουζίνας και του τοίχου ή μεταξύ της ντουλάπας στην κρεβατοκάμαρα και του τοίχου. Όλοι αυτοί οι μικροί χώροι μπορεί να φαίνονται άχρηστοι, αλλά θα μπορούσαν χρησιμεύσουν στον τομέα της αποθήκευσης.

Για παράδειγμα, ο λεπτός χώρος μεταξύ των ντουλαπιών της κουζίνας μπορεί να μετατραπεί στην τέλεια θέση για επιφάνειες κοπής.

 

Μην υποτιμάτε τα αξεσουάρ

Αποτελούν το κεράσι στην τούρτα για οποιοδήποτε χώρο, την τελευταία πινελιά που κάνει ένα σπίτι φαίνεται ολοκληρωμένο. Τα έργα τέχνης, τα μαξιλάρια, τα βάζα κ.λπ. μπορούν να βοηθήσουν να «δέσετε» τα βασικά στοιχεία του σπιτιού . Επίσης μπορούν να καθορίσουν το vibe ενός δωματίου

 

Τώρα που γνωρίζετε ποιες είναι οι βασικές συμβουλές και τα κόλπα της ανακαίνισης, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε. Α έχετε κάποιες ιδέες στο μυαλό και θα θέλατε να τις συζητήσετε με έναν επαγγελματία, θα χαρώ να σας ακούσω.


Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε περισσότερα άρθρα όπως αυτό απευθείας στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.


I agree with the Όροι και Προϋποθέσεις

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg