Choose the perfect carpet

 

Τίποτα δεν συγκρίνεται με την απαλή, πολυτελή αίσθηση του χαλιού κάτω από τα πόδια σας. Το χαλί παρέχει ένα ασφαλές, άνετο χώρο για τα παιδιά να παίζουν και μπορεί ακόμη και να μειώσει τον κίνδυνο τραυματισμού κατά τη διάρκεια μιας πτώσης . Σίγουρα απαιτεί λίγη επιπλέον συντήρηση, αλλά απλά δεν υπάρχει υποκατάστατο όσον αφορά την απορρόφηση του ήχου, τη ζεστασιά και τη συνολική άνεση.


Με τόσα πολλά διαφορετικά χρώματα, υλικά και σχέδια, μπορεί να είναι δύσκολο να επιλέξετε το καλύτερο χαλί για το σπίτι σας. Ορισμένα υλικά ενδέχεται να απαιτούν συχνό καθαρισμό που απλά δεν ταιριάζει με το πολυάσχολο πρόγραμμά σας, άλλα έρχονται με υψηλό τίμημα και μερικά μπορεί ακόμη και να επηρεάσουν την υγεία σας. Το λάθος χαλί μπορεί να φθαρεί γρήγορα, να ξεθωριάσει ή να δείξει λεκέδες που αντιστέκονται πεισματικά στις πιο επίμονες προσπάθειες καθαρισμού.

Διαλέξτε την τέλεια βάση. Μην μπείτε στον πειρασμό να παρακάμπτετε το υπόστρωμα για να εξοικονομήσετε λίγα χρήματα. Ακριβώς όπως ένα κτίριο χρειάζεται μια σταθερή βάση, το χαλί βασίζεται σε ένα στρώμα επένδυσης για στήριξη, αντοχή και λίγο επιπλέον απορρόφηση των κραδασμών.

Εξετάστε διάφορα στυλ χαλιών. Οι πιο διαδεδομένες επιλογές είναι Velvet, Saxony, Berber. Ενώ κάθε στυλ έχει μια ξεχωριστή εμφάνιση, αυτό δεν πρέπει να είναι το κύριο μέλημά σας. Αντ 'αυτού, κοιτάξτε πόσο καλά συνδυάζεται ο τρόπος ζωής σας με ένα συγκεκριμένο χαλί. Τα βελούδινα χαλιά, για παράδειγμα, είναι κατασκευασμένα από σφιχτά στριμμένα νήματα και είναι παχιά, απαλά και φιλόξενα, όμως μένουν επάνω τους εύκολα ίχνη και δημιουργούνται κενά στην πλέξη. Saxony είναι ο πιο κοινός τύπος μοκέτας, μοιάζει με βελούδο και έχει ψηλό πέλος. Λειτουργεί καλύτερα σε περιοχές χαμηλής κυκλοφορίας.

Αντίθετα, το χαλί Berber είναι επίπεδο και πυκνό. Το Berber είναι εξαιρετικά ανθεκτικό και δεν δείχνει ίχνη. Είναι ιδανικό για περιοχές με υψηλή κυκλοφορία ή μέρη που συχνάζουν τα παιδιά.

Μην τινάξετε τον προϋπολογισμό σας στον αέρα. Για να ισορροπήσετε την τιμή και την άνεση κάντε μια έρευνα αγοράς όσο αφορά στις διαφορετικές επιλογές. Το μαλλί, για παράδειγμα, θεωρείται από τα καλύτερα υλικά σε χαλιά, συνοδεύεται όμως από την υψηλότερη τιμή. Το νάιλον και άλλα συνθετικά μοιάζουν με το μαλλί, αλλά θα τα βρείτε σε χαμηλότερες τιμές. Για περιοχές που είναι επιρρεπείς σε υγρασία, όπως υπόγεια ή σκάλες, δοκιμάστε επιλογές χαμηλού κόστους όπως ο πολυεστέρας.

Κατανοήστε τις απαιτήσεις συντήρησης. Πάντα να ρωτάτε έναν πωλητή σχετικά με τις απαιτήσεις καθαρισμού και συντήρησης προτού δεσμευτείτε να αγοράσετε. Μάθετε πόσο συχνά θα πρέπει να καθαρίζετε και τι ειδικό εξοπλισμό ή προϊόντα προτείνει ο κατασκευαστής. Οι ιδιοκτήτες ενός σπιτιού με μικρά παιδιά ή σκύλους και γάτες μάλλον θα προτιμήσουν κομμάτια ανθεκτικά στους λεκέδες και θα θέλουν να αποφύγουν ακριβά χαλιά υψηλής ποιότητας.

 


Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε περισσότερα άρθρα όπως αυτό απευθείας στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.


I agree with the Όροι και Προϋποθέσεις

 

carpet_1.jpgcarpet_2.jpgcarpet_3.jpgcarpet_4.jpgcarpet_5.jpgcarpet_6.jpgChoose_the_perfect_carpet.jpg