floor 8

 

Το δάπεδο μπορεί να αναδείξει ή να καταστρέψει ένα χώρο και δε διορθώνεται ούτε αλλάζει έτσι απλά. Για να είστε σίγουροι ότι επιλέξατε το σωστό δάπεδο σκεφθείτε πως πρέπει να είναι άνετο στο περπάτημα, αθόρυβο, να αντέχει στη χρήση και να καθαρίζεται εύκολα. Ο αριθμός των υλικών που προσφέρονται για την κατασκευή ενός πατώματος αυξάνεται συνεχώς. Ενημερωθείτε για τις επιλογές που βρίσκονται στη διάθεσή σας.

Πριν αποφασίσετε, πρέπει να λάβετε υπόψη τη συχνότητα της χρήσης του χώρου, το συνδυασμό με άλλα σημαντικά στοιχεία όπως σταθερή επίπλωση και τυχόν επενδύσεις τοίχων εάν έχουν ήδη αποφασιστεί. Επίσης την ευκολία στη συντήρηση και τον καθαρισμό, την αντοχή σε φθορά, καταπονήσεις και τριβή. Το κόστος αγοράς και τοποθέτησης δεν μπορείτε ούτως ή άλλως να το παραβλέψετε και βεβαίως την επιλογή ενός καλού συνεργείου.

 

Φυσικά πετρώματα

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν το μάρμαρο, ο γρανίτης και ο πωρόλιθος. Κόβονται σε διαστάσεις ανάλογα με την επιθυμία του πελάτη, περιορίζοντας έτσι τους αρμούς στο δάπεδο στο απολύτως απαραίτητο. Η χρήση φυσικών πετρωμάτων προσδίδει στο χώρο μεγαλοπρέπεια, ενώ είναι ιδιαίτερα σκληρά και ανθεκτικά.

 

Κεραμικά πλακάκια

Είναι ο πιο διαδεδομένος τρόπος επικάλυψης δαπέδων. Τα κεραμικά πλακάκια θα τα βρείτε σε μια τεράστια γκάμα σχεδίων, χρωμάτων και διαστάσεων. Το κόστος αγοράς τους είναι σχετικά μικρό. Χρειάζεται προσοχή στην επιλογή τους γιατί δεν έχουν όλα τον ίδιο συντελεστή υδατοαπορροφητικότητας.

 

Ξύλο

Το ξύλο ως δομικό υλικό είναι ίσως από τα πιο παλιά. Υπάρχουν πολλά είδη ξύλων, το καθένα με τα ιδιαίτερα γνωρίσματα του, από τα "κλασσικά" όπως δρυς και πεύκο έως τα πιο καινούρια στην αγορά τροπικά ξύλα όπως teak, doussie και iroko ικανά να ικανοποιήσουν την αισθητική και το γούστο του καθενός αλλά και τις ιδιαιτερότητες του κάθε χώρου. Δημιουργεί ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον και η μαλακή του υφή το καθιστά καταλληλότερο από τις σκληρές επιφάνειες για τα πόδια, τη μέση και την πλάτη. Όλα τα ξύλα, άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο, είναι επιρρεπή στη φθορά ιδίως σε χώρους με έντονη χρήση.

 

Laminate

Τα πατώματα laminate αποτελούν ένωση συνθετικών και φυσικών υλικών και μπορούν να αποδώσουν της αίσθηση της πέτρας ή του ξύλου. Έχει χαμηλό κόστος αγοράς, τοποθέτησης και συντήρησης. Οι περισσότεροι τύποι πατωμάτων μπορούν να αποσυναρμολογηθούν και να επανατοποθετηθούν πολλές φορές.

 

Δάπεδα από φελλό

Θα τα βρείτε στην αγορά σε πλακίδια ή σανίδες και σε αρκετά μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων. Παρέχουν την καλύτερη μόνωση από οποιοδήποτε άλλο φυσικό υλικό. Δεν επηρεάζονται από το φαινόμενο της συστολής διαστολής. Είναι πιο ανθεκτικά σε σύγκριση με το ξύλο. Δίνουν ένα απαλό και ευχάριστο πάτωμα παράλληλα με τη ζεστασιά που προσφέρουν σα φυσικό υλικό.

 

Βιομηχανικό δάπεδο

Το βιομηχανικό δάπεδο είναι ιδιαίτερα γνωστό για την αντοχή του και χρησιμοποιείται εδώ και πάρα πολλά χρόνια για αυτόν ακριβώς τον λόγο σε χώρους που απαιτούν μεγάλη αντοχή σε πίεση, χτυπήματα και τριβή. Αρχικά , παρασκευαζόταν από οπλισμένο σκυρόδεμα , τσιμέντο και αδρανή υλικά. Ωστόσο, τελευταία , η στεγανοποίηση του τείνει να τελειοποιηθεί και η αντοχή του αυξάνεται λόγω των προσμίξεων με ρητίνες για μεγαλύτερη ενίσχυση. Η εξάπλωση του industrial style το έφερε τα τελευταία χρόνια και σε χώρους κατοικίας. Γιατί όχι;

 

Linoleum

Το linoleum φτιάχνεται από ένα μείγμα οξειδωμένου λινελαίου, γέμισμα από σκόνη φελλού και τρίμματα ξύλου, πάνω σε υπόστρωμα από γιούτα. Χρησιμοποιείται κυρίως σε ανακαινίσεις, πάνω σε δάπεδα που έχουν ήδη υποστεί αρκετές καταπονήσεις αλλά και σε δάπεδα µε ενδοδαπέδια θέρμανση. Το δάπεδο λινελαίου είναι όχι µόνο οικονομικό αλλά και παρέχει µια άριστη απορρόφηση των κραδασμών.

 

Βινύλιο

Είναι σχετικά καινούργιο προϊόν και χρησιμοποιείται ευρύτατα πλέον για δάπεδο σε χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως σε νοσοκομεία, σε σχολεία, σε επαγγελματικούς χώρους, όπως καταστήματα, γραφεία και γενικά όπου απαιτείται ευκολία συντήρησης, αντοχή, μη ανάπτυξη μικροοργανισμών, με λογικά χαμηλό κόστος.

 

Μωσαϊκό

Ουσιαστικά η βάση του μωσαϊκού πατώματος είναι το γνωστό σε όλους μας τσιμέντο. Για την ακρίβεια η σύνθεση του μωσαϊκού είναι ψηφίδες, ανακατεμένες με τσιμέντο, νερό και μαρμαρόσκονη. Η τυχαία τοποθέτηση των πετρών δημιουργεί αυτή την εικόνα που όλοι ξέρουμε. Έχει επιστρέψει πολύ δυναμικά στην μόδα, τόσο στο εξωτερικό όσο και στη χώρα μας.

 

Διαβάστε προσεκτικά την εγγύηση: Πολλοί κατασκευαστές και έμποροι προσφέρουν κάλυψη για αλλοιώσεις στο δάπεδο. Προσέξτε τις εξαιρέσεις που αναφέρονται στην εγγύηση. Βλάβες που προκαλούνται από κακή χρήση συνήθως δεν καλύπτονται.
Τοποθέτηση του δαπέδου: Μια κακή τοποθέτηση ενός δαπέδου μπορεί να μειώσει το χρόνο ζωής του για αρκετά χρόνια. Για υλικά, τα οποία απαιτούν ακρίβεια στην τοποθέτηση, καλύτερα να απευθυνθείτε σε κάποιο ειδικό.

 


Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε περισσότερα άρθρα όπως αυτό απευθείας στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.


I agree with the Όροι και Προϋποθέσεις

floor_1.jpgfloor_2.jpgfloor_3.jpgfloor_4.jpgfloor_5.jpgfloor_6.jpgfloor_7.jpgfloor_8.jpgfloor_9.jpg