homeof 7

 

Διαβάστε παρακάτω τις βασικές συμβουλές για τη δημιουργία ενός όμορφου και πρακτικού home office.

Ανεξάρτητα αν ο χώρος εργασίας στο σπίτι βρίσκεται σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο ή στη γωνία του καθιστικού, υπάρχουν μερικά βασικά στοιχεία που θα πρέπει να λάβετε υπόψη. Είτε δουλεύετε αποκλειστικά από το σπίτι, είτε μόνο μερικές ώρες, είναι σημαντικό το γραφείο σας να είναι ένα άνετο και φιλόξενο μέρος για να είστε δημιουργικοί και αποτελεσματικοί.

Η θέση είναι το κλειδί. Για να επιλέξετε το σωστό μέρος για το γραφείο σας στο σπίτι, σκεφτείτε πού και πότε κάνετε τη δουλειά σας. Εάν είστε πολυάσχολη μαμά, ένας χώρος γραφείου στην κουζίνα μπορεί να είναι το ιδανικό μέρος για σας. Αν όμως χρειάζεστε ησυχία για να συγκεντρωθείτε ίσως εξυπηρετεί καλύτερα ένας χώρος που απέχει από την καθημερινή ροή και τους περισπασμούς του νοικοκυριού σας.

Αφήστε αρκετό χώρο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χώρο για να εργάζεστε άνετα και ότι θα μπορείτε να μετακινηθείτε εύκολα, να σηκωθείτε και να καθίσετε από το γραφείο σας. Παρόλο που αυτό μπορεί να μοιάζει εύκολο, συχνά υποτιμούμε το χώρο που χρειαζόμαστε. Υπολογίστε πλάτος τουλάχιστον 150 εκατοστά και βάθος 210 εκατοστά.

Επιλογή γραφείου και καρέκλας. Η επιλογή του σωστού επίπλου γραφείου και της καρέκλας για το γραφείο στο σπίτι σας είναι απαραίτητη. Επιλέξτε ένα γραφείο που είναι αρκετά ευρύ για τον υπολογιστή σας και οτιδήποτε άλλο είναι απαραίτητο για να κάνετε τη δουλειά σας. Στην ιδανική περίπτωση, το γραφείο σας πρέπει να έχει ελάχιστο πλάτος 120 εκατοστά. Ωστόσο, αν το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας φορητός υπολογιστής, μπορείτε να βολευτείτε και με ένα στενότερο. Το ύψος της επιφάνειας εργασίας θα πρέπει να είναι ανάμεσα σε 70-75 εκατοστά. Επενδύστε σε μια καρέκλα καλής ποιότητας που είναι άνετη και ρυθμιζόμενη αν είναι δυνατόν. Ο αυχένας και η πλάτη σας θα σας ευγνωμονούν.

Αποθήκευση και ράφια. Ο χώρος αποθήκευσης παραβλέπεται συχνά όταν σχεδιάζετε ένα γραφείο στο σπίτι και μπορεί να επηρεάσει πραγματικά την παραγωγικότητά σας. Φροντίστε να συμπεριλάβετε αρκετά ράφια, ντουλάπια αρχειοθέτησης ή ντουλάπια για τις ανάγκες αποθήκευσης. Σκεφτείτε τη ροή εργασίας σας - τι έρχεται, πού θα παραμείνει ενώ εργάζεστε και πού πηγαίνει όταν ολοκληρωθεί; Τοποθετήστε τα εισερχόμενά σας πάνω ή δίπλα στο γραφείο σας. Κρατήστε την τρέχουσα εργασία σας προσιτή. Έχετε το σύστημα αρχειοθέτησής σας κοντά. Μην ξεχνάτε τα υλικά αναφοράς - εάν χρησιμοποιείτε εγχειρίδια, καταλόγους ή βιβλία αναφοράς, εξασφαλίστε ένα ράφι κοντά στο γραφείο σας για να τα κρατάτε δίπλα σας.

Χώρος meeting. Θα έχετε επισκέπτες; Εάν μπορείτε να έχετε ένα μικρό χώρο συνάντησης, αυτό είναι ιδανικό. Εάν όχι, μία ή δύο άνετες καρέκλες, οι οποίες είναι εύκολο να τραβηχτούν στο γραφείο σας, είναι αρκετές.

Φυσικό φως και θέα. Ο καλός φωτισμός είναι κρίσιμος για κάθε χώρο εργασίας. Επιλέξτε μια τοποθεσία με φυσικό φως και θέα εάν είναι δυνατόν. Τοποθετήστε το γραφείο σας προς τα παράθυρα ή σε μια τοποθεσία όπου η οθόνη του υπολογιστή σας δεν θα επηρεαστεί. Ημιδιαφανείς κουρτίνες μπορούν να βοηθήσουν ώστε να μη σας θαμπώνει ο ήλιος, χωρίς να σκοτεινιάσουν το δωμάτιό σας. Ένα κρεμαστό φωτιστικό οροφής παρέχει καλό γενικό φωτισμό. Αν δουλεύετε μετά τη δύση του ηλίου όμως, θα χρειαστείτε επιπλέον ένα φωτιστικό γραφείου για να φωτίζεται η επιφάνεια εργασίας χωρίς ενοχλητικές σκιές. Αν δεν έχετε παράθυρο με θέα; Τοποθετήστε στον τοίχο πάνω από το γραφείο σας ένα αγαπημένο έργο τέχνης ή μια πλακέτα με ένα ενθαρρυντικό ρητό . Έτσι θα ξεκουράζετε τα μάτια σας κοιτώντας κάτι ευχάριστο.

Δαμάστε την τεχνολογία. Τίποτα δεν κάνει το γραφείο στο σπίτι να φαίνεται πιο ακατάστατο από τα καλώδια που κρέμονται από το γραφείο σας και τρέχουν παντού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά κανάλια για να τα κρύψετε και επίσης να μειώσετε τον αριθμό των καλωδίων, χρησιμοποιώντας όσο περισσότερο μπορείτε ασύρματες συσκευές.

Μην θυσιάζετε το στυλ! Το μεγάλο πλεονέκτημα της εργασίας από το σπίτι είναι ότι μπορείτε να αποφασίσετε εσείς το στυλ του γραφείου σας. Ταιριάξτε το γραφείο σας με το ύφος του σπιτιού σας. Σκεφτείτε τι σας εμπνέει. Θα μπορούσε να είναι ένα αγαπημένο έργο τέχνης, μια συλλογή αντικειμένων ή το αγαπημένο σας χρώμα. Συμπεριλάβετε αυτές τις προσωπικές πινελιές όταν σχεδιάζετε το χώρο του γραφείου σας στο σπίτι. Θα δουλεύετε με περισσότερο κέφι.

 


Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε περισσότερα άρθρα όπως αυτό απευθείας στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.


I agree with the Όροι και Προϋποθέσεις

homeof_1.jpghomeof_2.jpghomeof_3.jpghomeof_4.jpghomeof_5.jpghomeof_6.jpghomeof_7.jpg