relax2

 

Το περιβάλλον  παίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία μας. Οι διακοσμητικές επιλογές μπορούν να επηρεάσουν θετικά ή αρνητικά τη διάθεση, τα επίπεδα του άγχους, ακόμα και την ποιότητα του ύπνου των ενοίκων ενός σπιτιού.

Δείτε εδώ πως να διακοσμήσετε το σπίτι σας με τρόπο που θα σας φέρει την ηρεμία που συχνά αποζητάτε στην καθημερινότητά σας.

 

Η πρώτη εντύπωση είναι καθοριστική. Ένα έργο τέχνης, ένα όμορφο βάζο ή ένα αγαπημένο διακοσμητικό αντικείμενο συναισθηματικής αξίας στο χώρο της εισόδου θα σας φτιάχνει τη διάθεση όταν μπαίνετε στο σπίτι.

 

 Όλα πρέπει να «αναπνέουν». Όσο πιο γεμάτο είναι ένα σπίτι, τόσο μεγαλύτερη δυσφορία και άγχος μπορεί να μας προκαλέσει. Περιορίστε στα άκρως απαραίτητα έπιπλα και αντικείμενα για να μπορούν να φανούν και να αναδειχθούν. Επίσης μην βάζετε εμπόδια στον εαυτό σας. Εάν δεν αισθάνεστε άνετα όταν κινείστε μέσα στο σπίτι σας, επανατοποθετείστε αν χρειάζεται τα έπιπλα σας για να μπορείτε να περνάτε ανάμεσά τους με ευκολία.

 

Ο φωτισμός παίζει μεγάλο ρόλο. Τις βραδινές ώρες, ένας χώρος με πολύ έντονο φως μπορεί να σας προκαλέσει νευρικότητα. Χρησιμοποιήστε πηγές που φωτίζουν επιλεκτικά κάποια σημεία του σπιτιού, όπως για παράδειγμα ένα επιτραπέζιο ή ένα φωτιστικό δαπέδου δίπλα στον καναπέ σας και γενικά προτιμάτε τον ρυθμιζόμενο, χαμηλό φωτισμό.

 

  Η απλότητα βοηθάει. Εάν τα έπιπλά σας έχουν περίτεχνα σχέδια, φροντίστε να έχουν παρόμοια χρώματα και αντίστροφα, εάν υπάρχουν πολλά και έντονα χρώματα, περιορίστε τα σχέδια. Τα πολλά και διαφορετικά χρώματα και σχέδια ζαλίζουν, ενώ τα λιγότερο έντονα ηρεμούν.

 

 Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Εάν ζείτε στην πόλη και δεν υπάρχει πολύ πράσινο γύρω σας, κρεμάστε στους τοίχους μεγάλες αφίσες με όμορφα τοπία.

 

 Η τεχνολογία χρειάζεται όρια. Βγάλτε την τηλεόραση και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή από το υπνοδωμάτιό σας. Το φως από τις ηλεκτρικές συσκευές μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον ύπνο σας, με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα επίπεδα των ορμονών που σχετίζονται με το άγχος.

 

 Η φαντασία κάνει τη διαφορά. Σκεφτείτε ένα τοπίο που σας ηρεμεί. Εάν, για παράδειγμα, σας βοηθάει η θέα της θάλασσας, διακοσμήστε το χώρο με στοιχεία που τη θυμίζουν, όπως μπωλ με άμμο και βότσαλα, θαλασσόξυλα ή κάδρα που απεικονίζουν παραλίες.
Η διακόσμηση είναι ένα θέμα προσωπικό, γι’ αυτό ανατρέξτε σε όμορφες εμπειρίες και στιγμές του παρελθόντος και σε συνδυασμό με αυτές τις ιδέες διακόσμησης βρείτε αυτό που πραγματικά σας γαληνεύει.

 

Από καθιστικά και τραπεζαρίες, έως υπνοδωμάτια, μπάνια, κουζίνες, διάδρομο, σχεδιασμό στούντιο και παιδικά δωμάτια, ή ακόμα και μικρές λύσεις αποθήκευσης χώρου, βρείτε έξυπνες, κομψές ιδέες για κάθε δωμάτιο του σπιτιού.


Σας άρεσε αυτό το άρθρο; Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε περισσότερα άρθρα όπως αυτό απευθείας στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.


I agree with the Όροι και Προϋποθέσειςrelax.jpgrelax1.jpgrelax2.jpgrelax3.jpgrelax4.jpgrelax5.jpg